"Aprendre és com remar a contracorrent: quan t'atures, retrocedeixes"
Edward Benjamin Britten

24 d’abr. 2014

St Jordi

Com cada any, la Diada de St. Jordi la celebrem fent una caminada tots plegats, aquest curs a les instal·lacions que la Fundació St. Tomà té a prop de Folgueroles, a on els alumnes guardonats pels seus treballs de llengua i dibuix artístic. Aquests són els guardonats als Jocs Florals St. Jordi 2014:

Textos en llengua catalana

1r premi           La ballarina de Berta Codina i Belmar
2n premi          L’ànima del bruixot d’Arnau Espona i Puntí
3r premi           La llegenda de la font d’en Buc d’Olímpia Solà i Inaraja
Accèssit           En Jaume i el follet de la panxa del monstre marí de Carles García i Suari

Haiku en llengua anglesa

1r premi           Leaves de Gil Colom i Carbonell
2n premi          An objective d’Aina Casellas i Erra    
3r premi           Mountain d’Ignasi Prat i Terradellas

Cal·ligrames en llengua alemanya

1r premi           Uhus Augen de Mireia Pena i Blancafort
2n premi          Die Partitur de Laura Alboquers i Puigdomènech

Dibuixos

1r premi           Olímpia Solà i Inaraja
2n premi          Dmytro Selivanov
3r premi           Miriam Padullés i Edo
Accèssits         Mariona Sala i Dorca
                        Berta Torres i Febrer

                        Gil Colom i Carbonell            


21 d’abr. 2014

Aula Taronja

El mes passat vam participar al projecte Aula Taronja, organitzat pel Canal del mateix nom, va ser una experiència molt interessant i ara podem veure el resultat amb la emissió delS programes enregistrats al col·legi, els podeu recuperar des la seva pàgina web:

14 d’abr. 2014

Mat Màgic Rock 2014

La Marta Cunill, cap del departament de matemàtiques del col·legi i professora de la matèria, ens ha fet arribar l'enllaç on trobareu les fotos que es van fer el passat 2 d'abril, durant aquesta gimcana basada en les matemàtiques.


http://www.naciodigital.cat/naciofotos/galeria/10365


3 d’abr. 2014

Concurs de relat breu

El passat dissabte dia 29 de març els alumnes: Berta Morcillo, Berta Codina, Arnau Espona, Sara Pous, Quim Salarich, Olímpia Solà i jo mateix, Joel Juvany, acompanyats de una de les nostres professores, la Isabel Jordà, vam anar al col·legi la Salle de Manresa per participar al 37è concurs de relat breu de Coca-Cola.

Vam marxar amb autobús a les 9 del matí i vam arribar a les 10 i mitja a Manresa, on vàrem trobar amics de moltes de les escoles de les comarques centrals. En arribar allà tots vam seure per escoles en taules de quatre en quatre al menjador de l’escola.

El concurs va començar amb retard perquè gairebé la meitat dels participants van arribar tard. Dos senyors de l’organització ens van explicar les bases del concurs i ens van dir la frase que havia d’aparèixer a la nostra redacció, que aquest any era la següent:  “Avui comença el primer dia de la resta de la meva vida”. Tots els participants vam començar a escriure molt concentrats, tot i alguna rialla.

A mesura que la gent va anar acabant podia triar entre un ós de peluix i una samarreta, la majoria de nosaltres vam escollir una samarreta ja que els ossos s’havien acabat, i també una aigua, una Fanta o una Coca-Cola. Al sortir els nervis s’havien acabat i començava l’espera per aconseguir el triomf.


Va ser un matí molt divertit perquè, a part d’escriure, vam fer amics i ens ho vam passar molt bé. Crec que tenim poques possibilitats de guanyar però tot és possible!    
Text: Joel Juvany
Fotografia: Isabel Jordà